His Dark Majesty

Posted on Updated on

Van ez az oldal (mostanában haldoklik, vagyis inkább átalakul) aminek én terveztem a faviconját 🙂 Type-in programokat lehet róla letölteni: a régi számítástechnikai újságokhoz hasonló kinyomtatható programlistákat tartalmaz, csak gépeld be és futtasd!
Itt van egy érdekes darab, amivel sokat foglalkoztam tavaly: His Dark Majesty.

Ez egy körökre osztott fantasy stratégiai játék. A betűk az egységeket szimbolizálják, van itt ranged és meele egység, különböző értékekkel. Az egész szöveges módban működik, egérrel vagy billentyűzetről irányítható. Nagyon érdekes abból a szempontból, hogy built-in pálya szerkesztőt tartalmaz, és egy AI-t aki egészen jól játszik (nagyon jól játszik, 0-9-ig állítható). Én napokat töltöttem azzal, hogy összeeresztettem két AI-t és figyeltem a csata alakulását.
Egérrel az irányítása nagyon kényelmes, hasonlít a modern játékokra: katt egy friendly egységre, ekkor megjelenik hogy hova léphet, lépés után megjelenik kit tud támadni.
Az volt a tervem hogy ezt a motort felhasználva poén lenne egy XCOM vagy egy Incubation szerű játékot összehozni. Nyílván Flash  3D-ben 🙂 Nagy álmok, nagy tervek.
Időközben Jakub Debski, a program írója, továbbfejlesztette a játékot és mivel nagy Atari rajongó, ezért egy 8-bites Atari játékot gyártott belőle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s