Windows 7 & Vista

Posted on

Gondoltam kiprobalom a Windows 7-et. Installalas kozben szembetalaltam magam a STOP 0x0000005c (0x0000010b 0x00000003 0x00000000 0x00000000) uzenettel.

Ez az uzenet ismeros volt mar szamomra a Vista RC2 es a vegleges Vista Ultimate telepitojebol (az RC1 meg felment). 2 oranyi kereses utan azt talatam, hogy az ACPI energiagazdalkodas allitgatasa es egy BIOS frissites jelenthet megoldast. Ezen a forumon megtalaltam vegul, hogy az MSI RC410M-L alaplapon az IOACPI opciot kell biosban disabled-re allitani. Sikerult. Most egy szines, kek arnyalatu kepernyonel fagy le WIndows 7 build 7000 felirattal a sarokban, es egy mukodo egermutatoval. Innen nincs tovabb, Vissza az XP-hez…

Mire megirtam ezt a cikket, kattant egyet a DVD olvaso, jelezve hogy valami keszuloben van. Nemi forumolvasgatas kozben az asztali gep dev o0lvasoja kattant megegyet, felporgette magat es bedobott egy choose your language ablakot. Elkezdodott hat az installalas (kabe 10-15 percet varakoztam az ures kek kepernyon).

Ez a jelenseg se ismeretlen sajnos elottem. A Vista RC1 is hasonloan mukodott. 5 percnyi tokeletes mukodes utan 10-15 perc fagyas kovetkezett, majd ujra 5 percig tokeletes sebesseggel mukodott (csak csokkentett modban ment rendesen). Ha ez tortenik a Windows 7 eseteben is, akkor hamar visszakerul az XP. A fentebb belinkelt forum tulajdonkeppen ezt a problemat taglalja elsosorban, csak veletlenul talaltam meg benne a STOP uzenetre a megoldast.

Advertisements

One thought on “Windows 7 & Vista

    Dobos Bence said:
    March 4, 2009 at 5:53 pm

    Végül elég jól működött, leszámítva hogy videólejátszás vagy játék közben akadt a hang és a kép erősen. Visszakerült az XP.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s